Close button

Bestekaanbieding

Springe zum Hauptinhalt »

€ 0,00
Bestekaanbieding.nl. De #1 in bestek!

Tafelinrichting

Hoe zit dat?

Prachtig bestek hebben is 1, weten hoe het op tafel moet worden gelegd is 2. Hier vindt u een paar handige tips voor bij het dekken van de tafel en de juiste plaats en positie van het bestek.

Tafelinrichting

Traditionele tafelinrichting

Een traditionele tafelinrichting bestaat simpelweg uit de drie belangrijkste onderdelen: een mes, vork en lepel. Daarnaast kan vaak nog bestek gevonden worden voor vis en het dessert, afhankelijk van het menu. 

Moderne trends

De laatste trend is om de tafelinrichting zo simpel mogelijk te dekken, met alleen een vork en een mes. Een extra vork kan erbij gelegd worden wanneer er een eerste gang wordt geserveerd. 

Positionering

Het is gebruikelijk om het bestek dat het eerst wordt gebruikt aan de buitenste zijde te leggen. Er wordt vervolgens van ´buiten´ naar ´binnen´ gegeten. De vork wordt altijd links geleged, mes en lepels rechts. 

Dessert- en fruitbestek wordt altijd aan de bovenzijde van het bord geplaats. Het is gebruikelijke om het mes als eerste te plaatsen met het snijvlak naar beneden, van rechts naar links. De vork komt daarboven in de tegenovergestelde positie. De reden voor deze positites is dat het makkelijk is om het bestek te pakken (mes met rechts, vork met links) zodra het nodig is. De lepel wordt weer in dezeflde positie gelegd als het mes, boven de vork. De reden waarom de lepel aan de buitenste ring wordt geplaatst is omdat het dessert altijd voor het fruit komt. Het dessert wordt gegeten met een lepel en het fruit met mes en vork. U herkent waarschijnlijk weer het principe van ´buiten´ naar ´binnen´ werken.

Tafelinrichting

 

Checkout table Checkout logo