Close button

Bestekaanbieding

Springe zum Hauptinhalt »

€ 0,00
Bestekaanbieding.nl. De #1 in bestek!

 bestek

Bestek

Het hebben van een mooie, complete bestekset kan gezien worden als de kers op de spreekwoordelijke taart. Wij vinden dat bestek een essentieel deel uitmaakt van de complete eetervaring. Beeld u een prachtig diner in met uw vrienden en familie waarbij de tafel tot in perfecte is ingericht met prachtig service and bloemen. 

Er zijn vele verschillende soorten ontwerpen van bestek, net zoals wij, bij Bestekaanbieding.nl, vele verschillende soorten klanten en bezoekers hebben. Ieder design is uniek en prachtig is zijn eigen manier, alles hangt af van uw voorkeur.

Vaak zijn er naast de standaard bestekset (mes, vork, lepel en koffielepel) nog extra onderdelen verkrijgbaar zoals slacouvert of een taartschep. Wanneer u opzoek bent naar extra onderdelen voor uw specifieke bestekset, stuur ons dan alstublieft een email met daarin uw verzoek. Wij, van bestekaanbieding.nl, hebben niet altijd alles online staan of op voorraad, maar we doen graag een beetje extra moeite om onze klant tevreden te maken.

Bestek

Om uw een idee te geven van de mogelijke extra onderdelen hebben wij de onderstaande lijst samengesteld. 

-        Soeplepel

-        Dessertlepel, dessertmes, dessertvork

-        Theelepel

-        Koffielepel

-        Moka Koffielepel

-        Long drinklepel

-        Serveervork, serveermes en serveerlepel

-        Slacouvert

-        Taartschep

-        Risotto serveerlepel

-        Gebaksvork

-        Visbestek

-        Serveerbestek passend bij uw visbestek

-        Ijsschep/lepel

-        Suikerlepel

-        Platte lepel

-        Steakbestek

 

 

Messen, vorken en lepels

 

Bestek staat in alle verschillende vormen en maten. Bij Bestekaanbieding.nl vinden wij dat er voor ieder individu zijn of haar bestekset naar wens verkrijgbaar moet zijn. We willen u graag wat meer vertellen over bestek waardoor we hopen u te inspireren en erachter te laten komen welk ontwerp het beste bij u en uw wensen past.   

Een prachtig voorbeeld van bijvoorbeeld design en doel zijn Scandinavisch vormgegeven besteksets. Scandinavish design is over het algemeen vrij plat, de vorken hebben kortere stelen en de lepels zijn dun en ongeschikt voor bepaalde types voedsel. Na introductie in de Italiaanse markt bleek het bestek ongeschikt voor de consumptie van typische Italiaanse producten zoals spaghetti en minestrone. Geen succes in Italië dus.

En waarom hebben sommige vorken vier stelen en andere maar drie? Het aantal, lengte en tussenafstand van stelen is vaak het resultaat van jaren van ervaring en observatie. Drie stelen zijn vaak een indicatie dat de vork een speciale relatie heeft met een bepaald type voedsel.

Messen zijn over het algemeen niet erg scherp. Dat komt omdat messen een vriendelijk en onschuldig uiterlijk moesten hebben. Waarom? Bij het dineren zit men vaak vlak naast elkaar en mocht er geen gevaar voor de ander gevormd worden. Vandaar dat de kop van het mesblad altijd afgerond is.

Tafelinrichting

Er zijn vele manieren om uw tafel prachtig te dekken. Vindt uw tafelinrichting inspiratie hier. 

Materialen

Misschien wel het allerbelangrijkst bij het produceren van bestek is de keuze van het materiaal. De keuze van het materiaal en de wijze van productie bepalen uiteindelijk in hoever het bestek bestand is tegen corrosie en roest.

Tegenwoordig wordt voornamelijk roestvast staal gebruikt. Roestvast staal bestaat uit staal, chroom en vaak nikkel. De combinatie van deze drie materialen wordt vaak ook aangeduid als chroomnikkelstaal. Ieder van deze materialen is niet bestand tegen corrosie en/of roest, maar de combinatie daarvan wel. En het is de verhouding van chroom en nikkel tegenover staal die de kwaliteit van het bestek uiteindelijk bepaald.

In onze product omschrijvingen komt u vaak de aanduiding 18/10 edelstaal tegen. Edelstaal staat voor hoogwaardige roestvast staal. Wanneer aangegeven wordt dat een bestekset uit 18/10 staal is gemaakt, dan bestaat het staal uit 18% chroom en 10% nikkel. Chroom zorgt voor een onzichtbaar oxidelaagje dat de set beschermt tegen corrosie. Nikkel daarentegen zorgt ervoor dat het bestek niet magnetisch wrodt.

Productie proces basis bestek

Het productie proces begint bij een plaat van roestvast staal. De plaat komt overheen met de gewenste dik van het staal en de gewenste kwaliteit (samenstelling van chroom, nikkel en staal).

De basisvorm wordt met behulp van een pers voorgevormd uit het plaatstaal. Vervolgens wordt er met behulp van een stansmachine (stansen is het eruit slaan van materiaal, of materiaal onder een bepaalde hoek of vorm zetten) de uiteindelijke vorm en versieringen gevormd. De volgende stap in het productie proces is het polijsten van het bestek. Hier zit uiteindelijk het meeste vakmanschap in en bepaalt uiteindelijk het gevoel dat u krijgt van het bestek als u het vasthoudt of ziet.

 

Mono blok vs Hohlheft

Hohlheft

Bij holheft messen bestaat het mes uit twee delen; het snij-gedeelte en het handvat. Het snij-gedeelte wordt gemaakt van messenstaal en het handvat vaak van 18/10 edelstaal. Waarom twee verschillende types staal? 18/10 Edelstaal is zachter als messenstaal waardoor het bestek snel bot wordt. En bovendien kan door de opbouw van twee verschillende metalen het heft van de messen dikker zijn waardoor meerdere modelleringen mogelijk zijn.

Mono-blok messen bestaan uit één type materiaal en zullen net iets minder scherp zijn als holheft messen.

Onderhoud

Vaatwasmachinebestendig

Over het algemeen kunnen besteksets gemaakt van roestvast staal en plastic gewoon in de vaatwasmachine. Sets waarin het gebruik van hout als materiaal is gebruikt kunnen vaak niet in de vaatwasmachine.

 

Tips

Roestplekjes zijn kleine roestdeeltjes die zich tijdens wassen in de vaatwasmachine aan het bestek hechten. Roestplekjes ontstaan wanneer u uw vaatwasmachine vult samen met andere roestige onderdelen of wanneer uw vaatwasmachine (met name de bestekkorf) beschadigd is en zich roest vormt op het stukje blootliggend staal. De roestdeeltjes die zich vormen vliegen als het ware rond in uw vaatwasmachine en vinden uiteindelijk een plekje op uw bestek. De keuze wat betreft vaatwasmiddel speelt ook een rol, informeer hiervoor bij de fabrikant van uw vaatwasmachine hoe u uw vaatwasmachine het beste schoon maakt en houdt.

Let er op bij het plaatsen van bestek in uw vaatwasmaschine dat u messen met het snij-gedeelte naar boven in de bestekkorf plaatst. Het snij-gedeelte is vaak van speciaal messenstaal gemaakt dat gevoelig kan zijn bij langdurige inwerkingen van agressieve vaatwasmiddelen en vocht.

Zorg er verder ook voor dat u direct na het beëndigen van het wasprogramma de deur van de vaatwasser openzet, zodat de aanwezige waterdamp kan ontsnappen. Het beste is nog om meteen het bestek van af te drogen met een droog doekje.

Het Bestekaanbieding.nl Team hoopt dat u na het lezen van dit artikel inspiratie heeft opgedaan en we u goede adviezen en tips hebben mee kunnen geven.

Wij hebben een grote passie voor bestek en delen deze maar al te graag met uw. Bestek is tenslotte de sleutel tot een perfecte tafelinrichting en daarmee de basis voor ieder diner. Als u daarom opmerkingen en/of vragen hebt, stuur ons dan gerust een email of geef ons een belletje.

 

Over ons

Als u een vraag en/of opmerking heeft, stuur dan gerust een email naar info@bestekaanbieding.nl

Bestekaanbieding.nl is dé webwinkel van Nederland met het grootste productassortiment van bestek. Wij zijn 100% gefocust op bestek. 

Telefoon: +45 33 28 43 28

E-Mail: info@bestekaanbieding.nl

 

 

Checkout table Checkout logo